TİSK’ten Küresel İş Başı Eğitimine Katkı

1115
0
Paylaş:

KİPLAS’ın da üyesi olduğu Türkiye İşveren Sendikaları konfederasyonu TİSK, Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) ve OECD Nezdinde Ticaret ve Sanayi İstişare Komitesi (BIAC) tarafından ILO’nun desteği ile 2013 yılında kurulan Küresel İş Başında Eğitim Ağı’na (GAN) üye oldu. TİSK’te Küresel işbaşında Eğitim Ağı çalışmalarını KİPLAS Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Kiresepi ürütecek.

İşbaşında eğitim fırsatları ile gençlerin becerilerini ve istihdamını artırmak için iş dünyasını teşvik eden bir birlik olan GAN, ulusal ağların kurularak bilgi paylaşımının ve kapasite gelişiminin sağlanmasını da amaçlamaktadır.

GAN nedir?

Küresel İşbaşında Eğitim Ağı (GAN), Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) ve OECD Nezdinde Ticaret ve Sanayi İstişari Komitesi (BIAC) tarafından ILO’nun desteği ile 2013 yılında kurulmuştur.

GAN, özellikle işbaşında eğitim fırsatları ile gençlerin becerilerini ve istihdamını artırmak için iş dünyasını teşvik eden bir birliktir. GAN’ın amaçları şunlardır:

  • İşbaşında eğitim ve staj imkânlarının sunulması;
  • Diğer şirketler, işveren ve işçi kuruluşları ile iyi uygulama örneklerinin paylaşılması,
  • İşbaşında eğitimin geliştirilmesi ve destek kampanyaları ile işbaşında eğitim programlarının statüsünün güçlendirilmesi,
  • Ulusal ve bölgesel ağlar kurarak, bilgi akışının ve kapasite geliştirmenin sağlanması.
Paylaş: