LEVENT KOCAGÜL İSG TEKNOLOJİLERİ YAYINLAŞTIRMA PROJESİ İMZA TÖRENİ’NDE KONUŞTU

79
0
Paylaş:

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve iş sağlığı ve güvenliği (İSG) kültürünü işletmelere yerleştirmek amacıyla faaliyet gösteren TİSK Mikrocerrahi Vakfı’nın (TİSK MCV), intenseye işbirliği ile hayata geçirdiği İSG Teknolojileri Yaygınlaştırma Projesi’nin İmza Töreni 8 Nisan 2022 tarihinde düzenlendi.

KİPLAS Yönetim Kurulu Başkanı ve TİSK İcra Kurulu Üyesi Levent Kocagül , “Türkiye’nin Sıfır Kazaya Yolculuğu” sloganıyla Konfederasyonumuz TİSK ve TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı (TİSK MCV) ile Intenseye işbirliğiyle başlatılan ”Yapay Zeka Destekli İSG Teknolojileri Yaygınlaştırma Projesi”nin 8 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirilen İmza Töreni’ne konuşmacı olarak katıldı.

GEBKİM OSB Yönetim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene ayrıca TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Doç. Dr. Muhittin Bilge ve GEBKİM Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı katıldı.

Törende konuşan KİPLAS Başkanı ve TİSK İcra Kurulu Üyesi Levent Kocagül, TİSK’in kurulduğu günden bu yana İSG kültürünü işletmelere benimsetmeyi, çalışanlarda farkındalığı artırmayı görev bildiğini ve bu konudaki en vizyoner adımın yaklaşık 40 yıl kadar önce TİSK MCV Vakfı’nın kuruluşuyla atıldığını söyledi.

Yapılan araştırmalara göre dünyada 7 saniyede 1 çalışanın iş kazası geçirdiğini vurgulayan Kocagül, ‘’Her bir çalışanın can güvenliği için bu projemiz gibi daha nicelerini tüm işyerlerimizde hayata geçirmemiz hayati bir öneme sahip. Biz de bu riskler için önceden tedbir almak ve İSG’yi bir kültür haline getirmek için yüksek bilinç ve duyarlılıkla hareket ediyoruz.’’ dedi. TİSK’in, çalışanların güvenliğini önceliklendiren binlerce işletmesiyle, üye sendikalar ve milyonlarca çalışandan oluşan büyük bir aile olduğunun altını çizen KİPLAS Başkanı Kocagül, İSG kültürünün benimsenmesi konusunda sosyal sorumluluk bilinci ile yürütülen Ortak Yarınlar ödül programında İSG alanında iyi uygulamaları yaygınlaştırmak ve bu konuda öncülük eden kurumları ödüllendirmek için ödül kategorilerine her yıl İSG özel ödülünün eklendiğini ifade etti.

İş kazalarını önlemek ve Türkiye’nin sıfır kaza hedefine ulaşabilmek için son olarak, TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfının yatırım desteğiyle İSG’de yenilikçi bir çözüm getirecek “İSG Teknolojilerinin Yaygınlaştırılması Projesi”nin hayata geçirildiğini söyleyen KİPLAS Başkanı, Intenseye firması tarafından oluşturulan ve ek donanım gereksinimi olmayan yapay zekâ destekli İSG video analiz yazılım platformu ile üretim sahasındaki iş kazası risklerinin önceden belirlenerek önlenmesinin hedeflendiğini söyleyerek, platformun mevcut kameralara entegrasyonu sayesinde çok kolay kullanıma sahip olduğunun da altını çizdi.

Konuşmasının sonunda 2016’da vefat eden KİPLAS Başkanı Refik Baydur’un GEBKİM’in kuruluşundaki emeklerine değinen Levent Kocagül, KİPLAS Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Uluslararası İşverenler Örgütü (IOE) Onursal Başkanı Erol Kiresepi’nin GEBKİM’de bulunan işletmesine de atıf yaparak KİPLAS ile GEBKİM arasında geçmişten bugüne kesintisiz sürmekte olan güçlü bağlara vurgu yaptı. Kocagül, törene ev sahipliği yapmasından ve misafirperverliğinden ötürü KİPLAS yönetiminde de yer alan GEBKİM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aracı’ya şükranlarını sunarak sözlerini tamamladı.

Yapay Zeka Destekli İSG Teknolojileri Yaygınlaştırma Projesi Hakkında

“Türkiye’nin Sıfır Kazaya Yolculuğu” sloganıyla başlatılan projenin amacı, maddi ve manevi olarak büyük kayıplara yol açan iş kazalarının önüne teknoloji kullanımı ile geçmek. Proje, işletmelerde İSG kültürünün yaygınlaştırılması ile beraber çalışanlar için daha sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sunmayı hedefleyerek, yapay zeka teknolojisinin getirdiği faydalar ile işletmelere kolaylık sağlıyor. İSG alanında en iyi dijital uygulama olan yapay zeka destekli İSG video analiz yazılım platformu sayesinde, işletmelerde meydana gelen iş kazaları öngörülebilir ve önlenebilir hale getirilebiliyor. TİSK ekosisteminde yer alan ve farklı sektörlerde faaliyet gösteren 200’e kadar tesisin teknoloji entegrasyonu, proje kapsamında TİSK MCV Vakfı tarafından destekleniyor. Projenin sadece TİSK ekosistemini değil, ülkemizi temsilen dünyaya bir örnek olması hedefleniyor.

Paylaş: