KİPLAS Projeleri tamamlandı…

Kurulduğu günden bu yana sektörel görev ve sorumluluk bilinciyle hareket eden KİPLAS’ın yürüttüğü iki projede sona gelindi. “Kimya Sektörü Afetlere Hazırlık Sistemi Projesi (KİM-AHS)” ve “Kimya Sektöründe Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Projesi (Chem-Vet) Projeleri Kapanış Toplantıları Altunizade Mercure Otelde yapıldı.
Her ikisi de 1 Eylül 2014 tarihinde başlayan projelerden ilki, İstanbul Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Mali Destek Programları altında yer alan Afetlere Hazırlık Mali Destek Programı (AFK) kapsamında başvurulan ve 2014 Yılı Mali Destek Programları içerisinde başarılı bulunan 144 adet proje arasında yerini alan “Kimya Sektörü Afetlere Hazırlık Sistemi Projesi (KİM-AHS)” projesiydi.
Proje kapsamında kimya sektörü afetlere hazırlık yazılımı hazırlandı. Yazılım ile işletmelerde oluşabilecek iç ve dış kaynaklı afet ve acil durumların insan ve çevreye olan etkilerini önlemek ve en aza indirmek amaçlanmıştır.
Hazırlanan yazılım, proje ile hayata geçirilen KİPLAS Afetlere Hazırlık Koordinasyon Birimi tarafından düzenlenen eğitimler ile işyerlerinin kullanımına sunulmuştur. Ayrıca gerçekleştirilen saha ziyaretleri ile yazılımın kimya sektöründeki firmalarda, yazılım eğitimini almış iş güvenliği uzmanlarınca yerinde uygulanması ve firmaların acil durum planlarının oluşturulması sağlanmıştır.
Tamamlanan ikinci proje ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çatısı altında İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi tarafından yürütülen ve Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması (IQVET) Hibe Programı kapsamında hayata geçirilen, Milli Eğitim Bakanlığının da ana faydalanıcı olduğu “Kimya Sektöründe Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Projesi (Chem-Vet) Projesidir.
Proje ile daha önce yürürlüğe girmiş olan 13 Meslek için Ulusal Meslek Standartlarına dayalı “Öğretim Programı” ve “Öğrenme Modülleri”, yine bu meselekler başta olmak üzere tüm meslekler için kullanılabilecek E-öğrenme yazılımı altyapısı ve multimedya destekli e-öğrenme materyali hazırlanmıştır.
Projede Kadırga Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ortak olarak yer alırken, Kompozit Sanayicileri Derneği, DYO Boya Fabrikaları A.Ş. ile Pharmavision iştirakçi olarak katkı sağlamışlardır.