İŞKUR ve TİSK İşsizliğe Karşı Güç Birliğini Sürdürüyor

Paylaş:

İŞKUR ve GAN TÜRKİYE adına TİSK’in imzaladıkları İşbaşı Eğitim Programı İşbirliği Protokolü” işbaşında eğitim yoluyla işsizlere ve öğrencilere beceri kazandırarak istihdamın artırılmasına katkı sağlamayı hedefliyor HABERİN SAYFASI İÇİN…

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile GAN TÜRKİYE adına Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) arasında “İşbaşı Eğitim Programı İşbirliği Protokolü”, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen ve İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya tarafından, basın mensuplarının da katılımıyla düzenlenen tören ile 16 Şubat 2018 tarihinde İstanbul’da imzalanarak yenilendi.

Protokol’ün ilki taraflar arasında 13 Mayıs 2015 tarihinde imzalanmıştı. Protokol ile işsizler ile ortaöğretim ve üzerindeki tüm öğrencilerin mesleki deneyim eksikliğini gidermek, onlara mesleki deneyim kazandırmak ve işverenlerin istihdam etmeyi planladıkları kişileri iş başında tanımaları ve eğitmelerini amaçlayan İŞKUR’un “İşbaşı Eğitim Programı” kapsamında, İŞKUR ile GAN TÜRKİYE adına TİSK’in işbirliğini  devam ettirmeleri amaçlanıyor.

İmza Töreni’ne GAN TÜRKİYE’ye üye 35 şirketin üst düzey yöneticileri katıldı.

GAN TÜRKİYE Üyesi Şirketler; Adecco, Akçansa, Anadolu Isuzu Otomotiv, Anadolu Motor, Arçelik, Aygaz, Bosch Termoteknik, Buga Otis, BriSA, Çimsa, Dedeman Hotels & Resorts International, Doğuş İnşaat, Dörtel Gümrük, EnerjiSA, Eyüp Sabri Tuncer, Ford Otosan, Hilton Wordwide Türkiye, İçdaş Çelik, Liderlik Enstitüsü, Martı Kurumsal Hizmetler, Mercedes Benz Türk, Migros, Nestle, Otokar, Petek Plastik, PharmaVision, Pressmech Progressive, Randstad Türkiye, Rollmech Automotive, Rönesans Holding, Santa Farma İlaç, Söktaş, Telpa, Tofaş, Tüp Merserize Tekstil’den oluşuyor.

Küresel İşbaşında Eğitim Ağı’nın (GAN) Türkiye ayağı olan “GAN TÜRKİYE” üyesi şirketler, İŞKUR’un “İşbaşı Eğitim Programı” kapsamında işsizlere ve öğrencilere işbaşında eğitim vererek becerilerini artıracak, mesleki deneyim eksikliklerini giderecek. Aynı zamanda istihdam etmeyi planladıkları kişileri işbaşında tanıma ve eğitme fırsatı bulacak. Bu sayede gençler meslek ve iş becerileri kazanırken, işverenlerin nitelikli eleman ihtiyacı karşılanmış olacak. Protokol kapsamında şirketler katılımcılara verecekleri eğitimleri planlayıp, uygulamayı üstlenecek. İŞKUR ise katılımcıların zorunlu giderlerinin yanı sıra, iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerini ödeyecek.

Paylaş: