BAŞKANIMIZ PROSES EMNİYETİ SEMPOZYUMU’NDA KONUŞTU

Paylaş:

KİPLAS Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kocagül, Kocaeli Sanayi Odası’nın 9-10 Şubat 2021 tarihlerinde düzenlediği Proses Emniyeti Sanal Sempozyumu’na konuşmacı olarak katıldı. Kocagül, Sempozyum kapsamında 9 Şubat 2021 tarihinde gerçekleşen “Kimya ve Sürdürülebilirlik” oturumunda konuşma yaptı.

Üyemiz Polisan Kimya Genel Müdürü M. Selçuk Denizligil moderatörlüğünde, Yönetim Kurulu Başkanımız-SOCAR Türkiye İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Levent Kocagül, Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Erceber ile Üyemiz BASF Türk Genel Müdürü ve Türkiye/Azerbaycan Ülke Grubu Başkanı Rami Atikoğlu “Kimya ve Sürdürülebilirlik” konusunda sektörümüze ilişkin görüşlerini aktardılar.

KİPLAS Başkanı Levent Kocagül, oturum kapsamında sürdürülebilirliğin insan boyutunun ele alındığı bir sunum gerçekleştirdi. Kocagül, COVID-19 pandemisinin ortaya çıkmasıyla birlikte çalışma hayatında değişim ve dönüşümün hızlandığını ve rekabetin farklı bir boyut kazandığının altını çizerek ‘’Artık rekabet sadece ürün, satış süreçleri ve hizmetler ile sınırlı değil, aslında en büyük rekabeti insan kaynağında yaşıyoruz’’ dedi.

Kocagül, COVID-19 ile birlikte belirsizliğin hiç olmadığı kadar arttığını ve 1 gün sonrasını, 1 hafta sonrasını hatta 1 yıl sonrasını öngörmekte zorlandığımız bir dönemden geçildiğini belirterek sürdürülebilirliğin; şirketlerin, STK’ların, uluslararası kurumların hatta tek tek bireylerin ana gündemi haline geldiğini söyledi.

Kimya sektörünün COVID-19 salgınıyla verdiği mücadeleye değinen Kocagül ‘’Yaklaşık bir yıldır kimya sektörü olarak yaşanan pandemi krizini son derece başarıyla yönetiyoruz. Bunun en önemli sebeplerini de sektör olarak iş sağlığı ve güvenliği, proses emniyeti, endüstriyel büyük kazaların önlenmesi gibi son derece üst düzey önlemlere yönelik yaptığımız hazırlık ve planlamalar oluşturuyor.’’ değerlendirmelerinde bulundu.

Değişen ve dönüşen sosyal, siyasal ve ekonomik koşullara göre hızlandırıcı mekanizmanın, düzenlemelerin, çalışma hayatına yönelik teşviklerin ve desteklerin eskisinden daha önemli hale geldiğini vurgulayan Kocagül, ‘’Şirketler artık stratejik işgücü planlamaları yapıyor. Gelecek hedeflerinin yakalanabilmesi için stratejik iş gücü planlamasının sadece şirketler bazında değil, coğrafi ve sektörel olarak da yapılmasına ihtiyaç var. Burada da kamu, özel sektör ve STK olmak üzere üçlü sacayağının işbirliğine ihtiyaç var.’’ açıklamalarında bulundu.

Levent Kocagül konuşmasının son bölümünde, KİPLAS’ın T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğiyle yürüttüğü Kimya Sektöründe İSG 4.0 Projesi’ne değindi. Kocagül, proje kapsamında hazırlanan İSG 4.0 Eğitim Programının TİSK’in eğitim Platformu TİSK Akademi’de kullanıcıların hizmetine sunulduğunu ifade etti.

Sektör profesyonellerinin yoğun ilgisi ile başlayan Sempozyumun son gününde “Dijitalleşmenin Proses Emniyetine Etkileri” her yönüyle masaya yatırıldı. Moderatörlüğü HKTM Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Tunç Atıl tarafından yapılan oturum, BSH Ev Aletleri A.Ş. Chief Operating Officer’ı Hakan Mandalı, Kordsa CEO’su Ali Çalışkan, Üyemiz Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ) Genel Müdür Yardımcısı İ. Serdar Kemaloğlu, Ford Otosan Direktör-Gölcük Fabrika Müdürü Müjdat Tiryaki ve AkzoNobel Global Proses Teknoloji Müdürü Cenk Aydın’ı panelist olarak ağırladı.

Başkanımız Levent Kocagül’ün de konuşmacı olarak katıldığı Proses Emniyeti Sanal Sempozyumu 1. Gününe ilişkin video’ya ulaşmak için tıklayınız

Paylaş: